Skip to content

Weboldalt szeretnél? – Első lépések

Eszedbe jutott, hogy weboldalt és logót készíttetsz a vállalkozásodnak, de nem tudod, hogyan indulj el? Összeírtam neked néhány hasznos tanácsot a weboldalhoz, hogy könnyebb dolgod legyen, mielőtt eljössz hozzám igényfelmérésre.

  1. Először is találj ki egy jó domain nevet! Milyen a jó domain név?

Elősorban legyen rövid és tartalmazza a vállalkozásod tematikájának egyik kulcsszavát. Az is fontos, hogy könnyű legyen kimondani és leírni. Az egyediség segít abban, hogy csakis a te vállalkozásodhoz köthető legyen és ne keverjenek össze hasonló tevékenységet folytató vállalkozással vagy a konkurenciáddal.

Ellenőrizd le, hogy létezik-e már ez a domain név, illetve nem használja-e már valaki. Erre lehetőség van különböző oldalakon mint pl.: https://who.is/. Érdemes több ötleten is gondolkodni, mert ha az egyik már foglalt, akkor ne kelljen az agyalást elölről kezdeni.

Sok szolgáltató foglalkozik domain regisztrációval, ha több legyet akarunk egy csapásra, akkor a tárhelyszolgáltatónál is regisztrálhatsz domaint.

  1. Tárhely, ahol a weboldal fájljai csücsülnek, esetleg a domaint regisztrálod és emailcímeket is létre hozhatsz.

Mérete a weboldal méretétől is függ, webshopról, egy egyszerű weboldalról vagy portfólió weboldalról van szó, illetve, ha a sokat levelezel, akkor is érdemes nagyobb méretet választani, az emailek és csatolmányai helyet foglalnak.

  1. WordPress weboldalakat készítek, ezek esetén fontos, hogy milyen sablont választunk.

A kinézet mellett nagyon fontos a gyorsaság. Mielőtt megbeszéljük milyen oldalt szeretnél, javaslom, hogy írj listát néhány WordPress sablonról, amik tetszenek neked vagy hasonlót szeretnél.

4. Írd össze a weboldal tartalmát.

Milyen menüpontok szerepeljenek és egyes oldalakon milyen szöveget, illetve képet szeretnél láttatni. A kezdőoldal milyen blokkokból álljon. Gyűjtsd össze a kapcsolati adatokat, döntsd el, hogy szeretnél-e rá térképet, illetve űrlapot. Ha saját képeid nincsenek, akkor vásárolhatsz stock photo oldalakon képeket, de találhatsz jogtiszta fotókat pl. unsplash.com oldalon.

  1. A tartalmi oldalak mellett fontos, hogy egy adatvédelmi tájékoztatót is elhelyezzünk az oldalon.

 

Bízom benne, hogy tudtam segíteni. Bármilyen kérdésed adódik, fordulj hozzám bizalommal.

Az igény felmérés során minden részletre kitérünk, megválaszolok minden kérdést.

Vágjunk bele, kérj időpontot!