Skip to content

UI design - Kisállat örökbefogadás - app

Figmával készült.

Mid-fidelity terv

Az applikáció célja egy adatbázis bemutatása, kutyákkal és macskákkal, örökbefogadás céljából. Minden kisállat rendelkezik egy profil oldallal, ahol a születési, fajta, helyi stb. adatokat tartalmaz. Ezek az adatok alapján lehet megismerni őket és, ha az örökbefogadás nem is valósul meg, de a kutya és cicakedvelők támogatni tudják a menhelyet. A belépő képernyőn kiválaszthatja a felhasználó milyen kisállatot keres, különböző kritériumok alapján kereshet. A kapott eredményt elhelyezheti a kedvencekbe, illetve pénzzel támogathatja a menhelyet.

Moodboard

Az applikáció kisállatok örökbefogadására jött létre. Rengeteg olyan kisállat van, akik gazdára és boldogságra vágynak. Olyan köntösbe öltöztettem az appot, ami segít az új házi kedvencünk megtalálásában. Legyen cuki, édes, játékos, a legjobb barát, akivel púderrózsaszín boldogságban ússzunk majd. Olyan képeket és színeket kerestem, amik ezt az életérzést fejezik ki.

Tipográfia és színek

A drótváz elkészítése után összeállítottam a színpalettát, és kiválasztottam a betűtípust. A szövegkiemelésekhez egy játékos betűtípust, a Malit használtam, a folyószövegekhez és a címszavakhoz pedig egy könnyen olvashatót, az Open Sans betűtípust.  A szokványos szürke árnyalatok helyett a barna árnyalatait használtam és hozzá  főszínek egy pasztell “cukorka” színt és annak árnyalatait.

Komponensek és variációik

A tervek elkészítéséhez a Figmát használtam. Elkészítettem a komponenseket és azok variációit: a kártyákat, amivel a kisállatok profilja érhető el, ikonokat, amik jórészt a menübe kerültek, a gombokat, és a csipszeket, amik a szűrő űrlap elemei.

Képernyők

Összeállítottam a képernyőket, keretnek az Iphone 13 minit választottam. Ügyeltem az egyenlő és konzisztens távolságokra, kerültem a zsúfoltságot a képernyőn. A gyors tervezés érdekében auto layout-ot alkalmaztam mindenhol.

Prototipizálás

Végül elkészítettem a kattintható prototípust is.

Még több design:

Kérjen ajánlatot

Amennyiben felkeltettem érdeklődését, vegye fel velem a kapcsolatot!

A WordPress weboldalakat készítek Elementor szerkesztővel és logók tervezésével is foglalkozom.

ZomoHome Logo